Vår nya kompis, NAO.

Varför har skolan en NAO? Vi frågade rektor Fredrik Ekstedt:

-Att vi köpt in en NAO är ett sätt att uppmuntra studenterna till att lära sig och öva sig på programmering. 

Vilka ämnen kommer ha tillgång eller ha NAO i?

-Fredrik säger att dom vill ha NAO i så många ämnen som det är möjligt, men NAO kommer oftast vara i programmerings klasserna.

Vad är det roligaste du har märkt med NAO?

– Det finns så många olika saker man kan få NAO att göra. Så, det är omöjligt att välja en.  

Fakta om NAO


Roboten NAO är SoftBank Robotics första humanoid robot och är 58 cm i längd. Han har utvecklats sedan han första äventyr under 2006 och är just nu i hans femte version samtidigt som det är runt tio tusen NAO robotar sålda runt om i världen. NAO roboten har funktionen som en interaktiv kompanjon robot.

Om Företaget

Softbank Robotics är ett franskt robotik företag med sitt huvudkontor baserat i Paris. Utvecklingen av roboten NAO (stavat Now) började under 2004 med Projektet NAO, flera andra versioner av NAO har släppts sedan 2008 som, Nao Academy versionen (Academics Edition) utvecklad för universitet och laborationer. NAO var offentligt tillgänglig 2011 vilket därefter flera uppgraderingar till Nao plattformen släppts ut sedan den släpptes som exempel, Nao Next Gen och 2014 Nao Evolution.

Please follow and like us: